Pinnoitteet

Pinnoitevaihtoehtoja sekä käsittelyt

Akryylipinnoite kestää erittäin kovaa kulutusta, myös kemiallista rasitusta. Se on vesitiivistä, eikä ole liukas märkänäkään. Akryylipinnoitelattia on kulutusta kestävä ja helppohoitoinen. Akryylipinnoite soveltuu kaikkiin tiloihin, joissa lattialta vaaditaan suurta kulutus- ja iskunkestävyyttä, höyrytiiviyttä ja kemiallista kestävyyttä. Tällaisia ovat esimerkiksi teollisuustilat, suurkeittiöt, leipomot, ilmastointi- konehuoneet, parvekkeet, kulku- ja kuljetusväylät sekä autohallit. Akryyli soveltuu erinomaisesti myös saunojen ja pesuhuoneiden lattiamateriaaliksi. Sopivalla värivalinnalla pesutiloihin saadaan kaunis ja kestävä lattia.
Soveltuu uusille ja aiemmin käsitellyille betonilattioille. Suositellaan teollisuus-, varasto-, huolto-, ja korjaamotiloihin, joissa vaaditaan erittäin suurta mekaanisen ja kemiallisen rasituksen kestävyyttä.
Sähköä johtava epoksihartsiperusteinen ESD-epoksipinnoite on betonilattiapinnoite. Se on ihanteellinen ratkaisu kohtalaisessa rasituksessa oleville betonilattioille, joilta vaaditaan sähkönjohtavuutta.
Joustava polyuretaani kestää hyvin iskuja ja kulutusta. Se kestää lyhytaikaisesti vettä, suolaliuoksia, normaaleja pesuaineita sekä orgaanisia että epäorgaanisia happoja, liuotteita ja vahvoja emäksiä. Polyuretaani kestää hyvin myös polttoaineita, rasvoja ja öljyjä. Tätä pinnoitetyyppiä käytetään yleisesti ilmastointikonehuoneissa.
Pölynsidontakäsittelyt Betonilattioiden pinnalle asennetaan kulutusta kestävä lakka, joka toimii pölyjen sitojana.
Betonilattiat hiotaan ja jyrsitään ennen uuden pinnoitteen laittamista, jotta vanha pinnoite saadaan poistettua. Hyvä pohjatyö takaa hyvän lopputuloksen.
Käytössämme on Tikkurilan värikartta. Esimerkkejä värihiekkojen sekoitussuhteista löydät täältä.